Calendar

okt
1
za
Yotam Ottolenghi – kookworkshop @ Mevrouw Hamersma
okt 1 @ 18:00 – 21:00

In 2014 leerde ik de kookstijl van Yotam Ottolenghi kennen en ik was verkocht: wat een feest aan gerechten met groenten en kruiden. Vaak heb ik bij het lezen van een recept gedacht: “Echt, is dit wat hij bedoeld?” om dan al kokend te bedenken “Ja, dit is zoals hij het bedoelt en het klopt!”

Yotam Ottolenghi is in Nederland beroemd geworden met zijn vegetarische boeken Plenty en Plenty More, maar ook zijn recepten met vlees of vis zijn heerlijk. Wat we vandaag op het menu zetten, weten we nog niet. Dat is mede afhankelijk van de dieet- en kookwensen van alle deelnemers. Maar dàt we met elkaar weer speels gaan koken en verrukkelijk gaan eten staat vast. Mocht je liever een vegetarische workshop willen volgen, kijk dan bij ‘Absolutely Vegan’.

In 2019 heb ik voor Yotam en 50 gasten gekookt in boekhandel Scheltema. Een half jaar eerder liep ik twee weken stage in NOPI, het toprestaurant van het Ottolenghi-team in Londen. Uiteraard deel ik tijdens de workshop de inzichten die ik daar heb opgedaan.

In 2017 was Ottolenghi te gast bij College Tour (klik hier voor die uitzending).

Wil je je repertoire met jammie-YOtam-gerechten uitbreiden? Dan is dit een workshop voor jou – of een heerlijk cadeau voor je vriend, vriendin, moeder, vader of collega. Maar je kunt ook je broer, zus of tante meenemen ;).

 

okt
14
vr
Vegan – kookworkshop @ Mevrouw Hamersma
okt 14 @ 13:00 – 16:00

Veganistisch koken is niet moeilijk, maar het vraagt een andere kijk op koken. Hoe kun je vegan leven, als individu maar ook als moeder? Alexandra geeft je daar graag haar antwoord op. Zij is moeder, veganist en auteur van het kookboek Gewoon vegan: snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin. Judith is kok en culinair ontdekker. In hun samenwerking brengt Alexandra haar kennis en ervaring in over vegan leven, en Judith kent de werking van ingrediënten, heeft een scala aan keukenhandigheidjes en weet hoe een gerecht gered moet worden, mocht er toch iets mis gaan.

Jullie maken in zo’n drie uur met elkaar een shared dining menu.

nov
18
vr
Vegan Kerstdiner – 2-daagse kookworkshop @ Mevrouw Hamersma
nov 18 @ 18:00 – nov 19 @ 21:00

Het lijkt nog zo ver weg, maar Kerst is er eerder dan je denkt. Om goed voorbereid te zijn op een Kerstdiner met een of meerdere vegan gasten, organiseren we deze tweedaagse workshop. In tweetallen kook je een zes-gangendiner en een amuse. De eerste dag maken jullie de voorgerechten en treffen jullie de voorbereidingen voor het hoofdgerecht en dessert. In deze workshop kook je dus een heel Kerstdiner zodat je stressvrij de Kerstdagen tegemoet kunt.

Deze workshop wordt geleid door Alexandra Penrhyn Lowe en Judith Cyrus. Alexandra is veganist, auteur van het kookboek Gewoon vegan: snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin en moeder van Daantje. Judith is kok en culinair ontdekker. In onze samenwerking brengt Alexandra haar kennis en ervaring in over vegan leven, en Judith weet hoe een gerecht gered moet worden, mocht er toch iets mis gaan.