Studenten en andere specials

Studenten en andere specials

Naast de workshops en catering organiseer ik een aantal specials:

Studenten – wat kook je als je op kamers gaat?
Hoe kook je gezond, gericht op een studieprestatie (sprintje naar een tentamen) of juist gericht op een avondje stappen? Wat zijn de basis-ingrediƫnten om in huis te hebben, zodat je alleen of met kamergenoten toch een voedzame maaltijd op tafel zet?

TIP: doe deze kookworkshop cadeau aan je nichtje/neefje of buurmeisje/-jongen die net eindexamen heeft gedaan.

 

Scheltema – delen om te delen
Amsterdam heeft enkele inspirerende kookboekwinkels en onderdeel daarvan is de kookboekafdeling van boekhandel Scheltema. Met enige regelmaat neem ik bezit van de keuken op de tweede verdieping. Samen met familieleden delen we onze passie voor eten en contact maken. We hebben altijd gemberbier (dat alcoholvrij is) en voegen daar op verzoek een scheutje Borghu (rum) aan toe.

 

Keukentafelgesprekken – koken en eten werkt verbindend
Mijn keukentafelgesprekken zijn net iets anders dan mijn workshops. Uiteraard maken we samen gerechten en eten we die op, maar dit keer voegen we daar ook een gespreksonderwerp aan toe. Dat onderwerp varieert per avond. Kijk in de agenda welke gesprekken gepland staan. Een ding is zeker, de voeding die je op zo’n avond krijgt, gaat verder dan de fysieke.

 

Gezond maatje bij Humanitas
In januari is een wens in vervulling gegaan; ik ben gestart als vrijwilliger bij Humanitas. Als Gezond Maatje begeleid ik een meisje van 10, een leuk, slim kind dat door haar gezinssituatie weinig buiten komt en nog niet zo gezond eet. We zijn nog maar net begonnen, maar ik heb al weer ‘ns de geur van een gymzaal opgesnoven. Lees hier meer over Gezonde Maatjes.